BIK

Slavni Bikovi: Andre Agassi - teniser Kraljica Elizabeta - kraljica Mishelle Pfeiffer - glumica Shakespeare - pisac

Ime: Taurus na latinskom znaci Bik
Planeta: Venera
Boja: Zelena, plava, ruzicasta
Zivotinja: Bik
Metal: Bakar
Drago kamenje: Dijamant, smaragd
Biljke: Ruza, ljiljan, slatkomirisno cvece i voce

Karakteristike:
Prvi zemljani znak. Blizak je kopnu i prirodi. Koliko je dugo vremena potrebno drvetu da izraste - toliko dugo Bik ceka ono ?to mu je stvarno vazno. Moze se to nazvati izvanrednom strpljivoscu ili tvrdoglavscu... Ovaj znak voli zadovoljiti svoja cula dobrom hranom, slatkomirisnim cvecem, ne?nim tkaninama i sve to sa puno, puno sjajnog novca.
Bik je vrlo blag dok ga ne izazivaju, ali tada je najbolje pobeci iza najbli?e ograde. Deo tela povezan sa ovim znakom je vrat ali i podrucje grla; cesto ima prekrasan glas za pevanje ili govorenje.
Bik je stabilan, strpljiv, istrajan i inertan. Ima izuzetno jaku volju.
Voli dom i porodicu. Sklon je materijalnom sticanju. Ne odustaje lako. Voli luksuzne predmete, nakit, finu odecu. Može biti izrazito lep ili ružan.
Ljubav:
Bikovi, uzimaju od zivota sve radosti i culne uzitke, nesebicno se troseci. Njihova deviza je "posle mene potop". Rec Ljubav pisu velikim slovom i traze partnera sa kojim mogu da ostvare bliskost. Za njih su jako vazni ljubljenje, predigra i seks. Vole poklone, intimnu atmosferu, padaju na muziku, pice.
Prijateljstvo:
Bik ima otvorenu prirodu i to je najbolji poziv na prijateljstvo. Sve obavlja korak po korak, a kada nekome odluci da bude prijatelj, niko ga ne moze odvuci. Pouzdan je i veran, ali je i posesivan.Ne radi se o tome, da zeli posedovati ljude, nego mu nije drago da oni nesto zanimljivo rade sa drugima, a da on nije deo toga.
Potrebni su mu ljudi na koje se moze osloniti, a ne nepredvidljivi i cudni. Ako su mu prijatelji odani, pouzdani, topli, uvek ce biti uz njih.
Posao:
Biku odgovara posao koji nudi stabilnost, ne beze od odgovornosti, ali posao mora doneti materijalnu stabilnost, jer Biku "biti dobro" znaci imati mnogo para, te ce iz tog razloga neprestano tragati za poslom koji ce mu i doneti materijalnu sigurnost.
Zanimanja za Bika su: umetnik, modni kreator, cvecar, mehanicar, poslasticar, trgovac, ekonomista, slikar, muzicar, vajar, naucnik.
Garderoba:
Odeca i obuca za Bika mora biti meka, od prirodnog materijala i lagana. Bitni su mu stil, komotnost i sto je najvaznije cena. Cvijetni uzorci, pamuk, svila i lan na njemu dobro izgledaju, a omiljene boje su zelena, ruzicasta i plava.