DEVICA

Slavne Device: Agatha Christie- pisac Keanu Reeves - glumac Majka Tereza - dobrociniteljka

Ime: Virgo je latinski naziv za Devicu
Planeta: Merkur
Boja: Siva, smedja i sve hladne boje
Zivotinja: Mravi, pcele i sva mala, dlakava stvorenja
Metal: Ziva
Drago kamenje: Ahat, mramor
Biljke: Svo zrnevlje kao kukuruz, psenica i zob

Karakteristike:
Devica voli da radi i u poslu je precizna i usmerena na pojedinosti, sto donosi savrsene rezultate. Problem je u tome sto je ovaj znak plasljiv i kritican jednako toliko kao sto je dobar radnik, s toga je malo verojatno da ce sebe oceniti velikom ocenom. Devica ima poseban dar sluzenja drugim ljudima. Takodje je zainteresovana za telo i ocuvanje zdravlja.
Creva su organi koji su povezana sa ovim znakom; verojatno zbog njihovog tako slozenog oblika kao i zbog vrlo brzog reagovanja na strah. Devica je precizna, savesna, pedana, racionalna i nepoverljiva.
Odlican saradnik, na koga se uvek mozete osloniti. Vise veruje u razum nego u intuiciju. Okrenuta je zdravlju, poljoprivredi, ali i umetnosti. Zivi od sopstvenog rada
Ljubav:
Devica nije spremna na razlike, posebno u ljubavi. Njen glavni savetnik u zivotu je razum. U intimne odnose stupa tek nakon detaljne analize. Eros je bez topline, strast cesto odglumljena. Od partnera trazi vise nego sto je spremna da da. Velika sreca joj se retko smesi.
Prijateljstvo:
Znacajni su prijatelji Devici verovatno duhoviti i pametni ljudi, a na dno spiska su prijatelji koji je pokusavaju iznenaditi, nije vazno da li dobrim namerama. Njena zemljana priroda mrzi biti zatocena na spavanju, postaje uznemirena istog trenutka kada spazi uljeza. Bliski ce se prijatelj uvjek moci osloniti na njenu inteligentnu i obzirnu ljubaznost. Nikada nije sentimentalna ili ushicena, ali ima jasna logiku i ostroumne sale.
Posao:
Devici je zdravlje za posao od vitalne vaznosti i ona ce imati sta raditi cak i na odmoru. Rutina je opusta i puno je sretnija kada radi kao crv u tisini, nego osvetljena reflektorima. Ne trazi glavnu ulogu, ali potreban joj je stabilan, mentalno osvezavajuci posao koji osigurava koristenje ostrog oka i sigurne ruke. S novcem postupa razborito, ali on je ne motivira - cak i kad bi pronasla kokosku koja nosi zlatna jaja, ne bi prestala raditi.
Zanimanja za Device su: farmaceut, trgovac, pisac, lingvista, pijanista, slikar, glumac, sportista i pravnik.
Garderoba:
Devica se oseca sik i elegantna u dobro skrojenoj i ne previse istaknutoj odeci. Fini tonovi najbolje joj odgovaraju, a njene su omiljene boje tonovi neznosmedje, plave i sive.