OVAN

Slavni Ovnovi: Eddie Murphy - glumac Diana Ross - glumica Ayrton Senna - vozac auto trka

Ime: Lat. ime Aries dolazi od Aresa, rimskog boga rata, a znaci Ovan
Planeta: Mars
Boja: Crvena
Zivotinja: Ovan
Metal: Gvožđe
Drago kamenje: Dijamant, krvavi kamen i crveno kamenje
Biljke: Rotkvica, rabarbara, cicak

Karakteristike:
Ovo je prvi vatreni znak i prvi od dvanaest znakova. Jedan je njegov omiljeni broj. S razlogom, i pokretom i razvijenom zastavom, Ovan voli da udje u borbu, da potuce ale ivoli da pomogne svakome ko izgleda malo jadno. S tako puno fizike energije Ovnu je potrebno puno prostora za svoju razigranost i buku. Sve je dobro dok se stvari krecu. Ovaj znak je previse nestrpljiv da bi besposleno cekao necije dopustenje i previse je samostalan da bi to za njega bilo vazno.
Ovan je preduzimljiv, odvazan, impulsivan, svojeglav, dinamican. Ima najjacu energiju, ali nema istrajnu volju. Poseduje fizicku lepotu. Vodi vecitu bitku i u konstantnoj je aktivnosti. Voli sport i sve vrste fizickih aktivnosti.
Ljubav:
Ovnove mogu pozeleti mnoge zene, ne samo zbog izgleda, lepih manira, vec i zbog temperamenta. Nazalost mnogima ostaje nedostupan. Kao sto mnogo trazi od sebe, tako mnogo trazi i od partnerke. U drustvu treba da je dama, u kuhinji kuvarica, a u krevetu ljubavnica.Zene Ovnovi od muskaraca traze da im odgovara i fizicki i duhovno. U seksu su nestrpljivi, agresivni. Sve hoce sad i odmah, pa i seks. Osvajaju pogledom, brzim spontanim nastupom, pozom. Vole seks bez predigre, ekscentricne poze. Ljubav ne pokazuju recima, vec delima.
Prijateljstvo:
Ovan se uvek bori za pravdu i postenu igru. Ne razume onoga koji ima dugotrajne probleme, a ne zeli da se menja i deluje na njih.Voli biti u drustvu sa zivahnim ljudima, punim duha, bas onakvima kakav je i sam. Ovan je inspiracija za druge i svidja mu se kada vidi da njegovi prijatelji postaju odlucniji i jaci posmatrajuci kako on upravlja sa svojim zivotom.
Posao:
Idealan posao za Ovnove je onaj u kojem mogu biti samostalni, cak i unutar nekog preduzeca i posao koji uvek nudi nove izazove.
Zanimanja za Ovna su: politicar, advokat, inzenjer, komicar, vojnik, hemicar, astronom, hirurg, frizer, mesar...
Garderoba:
Odeca i obuca koja omogucava slobodno kretanje, ali lepog izgleda. Sitni detalji ga ocaravaju, voli zive boje, a omiljena mu je crvena.