RAK

Slavni Rakovi: Georgio Armani - modni kreator Bill Cosby - glumac Lady Diana - princeza Harison Ford - glumac

Ime: Cancer je latinsko ime za Raka
Planeta: Mesec
Boja: Bela
Zivotinja: Rak i druga vodozemna stvorenja
Metal: Srebro
Drago kamenje: Mesecev kamen, biseri
Biljke: Lubenica, krastavac

Karakteristike:
Ovo je prvi vodeni znak, osetljiv i brizan. Svejedno da li mu?karac ili zena, Rak je idealna mama Zodijaka, uvijek pri ruci u krizama, pun saosecanja.
Rak na svoj pazljiv i oprezan nacin voli stititi i osigurati sve stvari i ljude koje voli.
Delovi tela povezani s ovim znakom jesu grudi i stomak, sto govori o potrebi da se brinu o drugima ali i ocekuju paznju za uzvrat. Culan je, tajanstven, odan. Ima bujnu mastu. Materinski je nezan. Voli kucu, porodicu. Slabe je volje, sklon picu. Obicno ih majke guse preosetljivoscu. To je najemotivniji astroloski znak. Ima jaku imaginaciju.
Ljubav:
Rak je najtajanstveniji znak pod uticajem Meseca. Dok je slobodan ima stalnu potrebu za promenama i avanturama. U stalnoj vezi je veran, ljubomoran, ne ispoljava otvoreno emocije. Trazi jakog partnera, koji bi mogao da zadovolji njegove velike intimne potrebe. Pada na muziku, pice, priguseno svetlo.
Prijateljstvo:
Potrebno je osecati se potrebnim. Onaj ko kaze Raku da mu je neophodan u ?ivotu zauzece posebno mesto. Ima hladnu ruku koja olaksava glavobolju, i sposobnost utehe da zakrpi necije slomljeno srce. Puno neznosti, brige i tolerancije treba za njegova promjenjiva raspolozenja. Rodjen je pod vladavinom Meseca i Rak lice menja cesce od njegovih. Nesigurnost ga cini mrzovoljnim ili priljubljivim uz druge. Prijatelji do kojih mu je stalo, moraju pokazati koliko im je stalo do njega i takve pozivaju u svoj oklop.
Posao:
Bez obzira na to koji posao odabere, vazno je da Rak oseca ugodnu atmosferu i da je siguran u vrednost onoga sto radi. Kad se oseca dobro, polako se i pokrece, preuzimajucii odgovornost. Novac mu je jako vazan i nista ga ne greje kao lejep, trbusast bankovni racun. Zato uglavnom nema teskoca sa stednjom.
Zanimanja za Raka su: fotograf, glumac, mornar, ugostitelj, istoricar, pisac, slikar, moler, trgovaci, putnik, ekonomista i nastavnik.
Garderoba:
Raku se svidja udobna odeca i obuca, a prirodna vlakna i istancane boje mu najbolje odgovaraju. Suzdrzava se pomalo od kicanih dodataka i nakita. Najdraze boje Raku su bela, krem i svetlozelena.